Inicijativa za postavljanje đačkog semafor (semafora na taster) u ulici Maršala Tita

Inicijativa

Iz ličnog iskustva i razgovora sa roditeljima, odlučili smo pokrenuti ovu inicijativu. Radi se o pešačkom prelazu preku ulice Maršala Tita gde najčešće prelaze deca koja idu u školu Nikola Tesla. Prelaz je uredno obeležen, postoji i svetlosna signalizacija, ali…Što bi rekao Bora Čorba: „Malčice je drukčije u praksi“ Dešava se da ne smete stati ispred pešačkog prelaza da pustite decu da pređu cestu jer vozilo koje dolazi iza vas krene da vas zaobilazi ili vozilo koje nailazi iz suprotnog smera ne usporava. Mišljenja smo da bi semafor sa tasterom rešio ovaj problem. Imamo semafor na raskršću kod „hotela“ gde cestu mogu preći deca koja dolaze iz Glavne, a ovaj semafor bi pomogao deci koja dolaze iz suprotnog pravca, da je bezbednije pređu. Ukoliko delite naše mišljenje , možete potpisati peticiju koju smo pokrenuli online. Pored toga, možete se angažovati i sakupiti potpise vaših drugara čija deca prelaze cestu na ovom prelazu, pa ćemo se dogovoriti oko preuzimanja (ime i prezime i potpis). Mi ćemo takođe sakupiti potpise u papirnoj formi.
Pored inicijative za semafor, apelovaćemo na nadležne da pokušaju rešiti i poštovanje brzine na ovom delu puta jer se ni on, po rečima roditelja, ne poštuje.
Online možete potpisati na linku https://www.peticije24.com/semafor

U ime roditelja i dece, hvala svima koji su potpisom podržali inicijativu
Pozdrav ljudima koji su „potrošili vreme“ na prikupljanje potpisa, dve Dragane i Žarko kao i ekipi iz Metalocoop-a Bačka Topola
9.04.2018 smo predali inicijativu sa 235 potpisa na pisarnicu u opštinu. Ista je objavljena na sajtu https://www.mojainicijativa.com/…/inicijat…/inicijativa/1238 odakle je poslata na još nekoliko elektronskih adresa. Nadamo se da smo na istoj talasnoj dužini sa opštinarima.

Komunalna i saobraćajna inspekcija opštine Bačka Topola je 13.04.2018 na ovaj sajt prosledila odgovor koji glasi: „Поштовани, Ваша иницијатива је прослеђена Јавном предузећу за грађевинско земљиште, урбанистичко планирање и уређење Бачка Топола из Бачке Тополе, ул.Маршала Тита бр.70, на даље поступање.“

 

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.