Poziv Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode jedan je od učesnika međunarodnog IPA projekta Hrvatska – Srbija pod nazivom SeNSWETLANDS (Active SEnsor monitoring Network and environmental evaluation for protection and wiSe use of WETLANDS and other surface waters), odnosno „Mreža aktivnog monitoringa i evaluacije senzorima sa ciljem zaštite i mudrog korišćenja vlažnih staništa i drugih površinkih voda“ zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

Projekat se u Srbiji realizuje na području Parka prirode „Bačkotopolske doline“ gde je u toku praćenje kvaliteta vode akumulacije i plitke izdani.

Jedna od aktivnosti koja prethodi izradi smernica, odnosno plana, je ispitivanje mišljenja zainteresovanih strana za koju je zadužen Pokrajinski zavod za zaštitu prirode. Zainteresovane strane čine predstavnici upravljača zaštićenih prirodnih dobara, opštinske uprave, lokalne samouprave, nevladine organizacije, korisnici prostora i drugi čije im je mišljenje od izuzetnog značaja za pronalaženja optimalnih rešenja za korišćenje zaštitnog pojasa.

Kako smo upoznati, organizacijama i institucijama su poslate pozivnice, a mi pozivamo čitaoce. Koga interesuje tematika, termin je 10.09.2019. godine u Velikoj većnici Opštine (ul. Maršala Tita 30, I sprat) u 13.00 časova. Sastanak je dvojezičnog tipa (srpski i mađarski), kao i ankete koje će se popunjavati.

Više detalja možete pročitati u pozivnici i na sajtu PZZP putem linkova u nastavku.

Pozivnica_IPA_SeNS Wet_0919

http://www.pzzp.rs/rs/sr/sans.html

 

 

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *