Uključi se u pripreme za prolećnu sadnju – potrebne su ti dve pvc flaše

Ove godine ćemo imati i prolećnu sadnju. Planirana je za mart, a tačan datum zavisi od vremenskih uslova. U januaru smo tražili dozvolu, nadamo se da će do marta i to biti rešeno. Zanavljaćemo drvored jablanova ka Doži. Ovakav način sadnje je moguć jedino na proleće. 

Sadnja drvoreda Bačka Topola – Mali Iđoš

Još jedan drvored i poslednjih 120 sadnica u 2020. godini

Doprinos ovoj akciji možete dati na dva načina:

– izradom zaštita za sadnice

– učestvovanjem u sadnji

Ovoga puta nećemo saditi sadnice. Sadni materijal će biti pripremljen od reznica, a kao zaštitu ćemo postaviti plastične flaše. 

Dve do tri flaše (preporučujemo da budu istog oblika) je dovoljno za jednu biljku. Potrebno nam je stotinak takvih kompleta. 

Ne bismo uzimali flaše koje je neko odložio u kontejner za reciklažu pa pozivamo vas u pomoć. Imamo ceo februar, da od ambalaže koja nam ostane u domaćinstvu napravimo dovoljno zaštitnih kompleta.

Ko odluči učestvovati u izradi zaštita, neka nam se javi da znamo koliko nas je. 

Biće potrebno da nas periodično izveštavate koliko ste kompleta uspeli napraviti, kako bismo do sadnje znali čime raspolažemo i šta nam je činiti. 

Dogovorićemo se oko preuzimanja. 

Ko želi učestvovati u samoj sadnji, neka popuni formular za volontiranje koji se nalazi na sajtu. Taj podatak nam je takođe važan, a za dalje ćemo vas kontaktirati.

Ne zaboravite da možete nešto i sami uraditi. Evo i kako:

Mladim bračnim parovima sadnica na poklon

 

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *